Krůtí parmentiér se zapečenou kaší

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí parmentiér se zapečenou kaší Foto:
Krůtí parmentiér se zapečenou kaší
Foto: All

Tento recept je trochu náročnější na čas, ale pokud se do něj pustíte, nebudete litovat. A Zdeněk Pohlreich vám vše ukáže krok po kroku.

Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
krůtí křídla
krůtí srdce a žaludky
krůtí stehenní řízek
česnek 2 stroužky
mrkev 1 ks
řapíkatý celer
šalotka 2 ks
rozmarýn 1 snítka
rajče 2 ks
krůtí vývar 1 dl
celerové lístky
rozmarýn
sůl
Na bramborovou kaši:
brambory
jarní cibulka
sůl
Postup
1

Do pekáčku naskládejte kousky krůtího masa a přidejte 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, 2 šalotky, rajčátka a rozmarýn. Osolte, opepřete, vložte kousek másla a přikryjte alobalem. Troubu předehřejte na 175 stupňů a maso nechte péct 1,5–2 hodiny, dokud nebude úplně měkké.

2

Mezitím uvařte brambory a pak z nich udělejte kaši: uvařené brambory prolisujte a potom postupně přidávejte máslo, kurkumu, sůl, pár kapek smetany a nakrájenou jarní cibulku.

3

Když je maso měkké, nechte ho zchladnout, oberte ho a nakrájejte na menší kousky. Upečenou zeleninu, maso a šťávu promíchejte na rozehřáté pánvi, dokud se jednotlivé suroviny nespojí. Přidejte nakrájenou šunku a podlijte vývarem. Pak vmíchejte nakrájenou petrželku a celerové lístky.

4

Na plech si připravte 3 zapékací misky, vytřete je máslem, vložte do nich masovou směs a navrch nandejte bramborovou kaši.

5

Gril rozpalte na 220 stupňů a nechte 5 minut zapékat.

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší Foto:

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší Foto:

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší Foto:

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší

Videa

reklama

reklama