Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi Foto:
Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi
Foto: Kitchen and the City

Masové kuličky jsou oblíbené nejen v Asii, v této formě ale mají nečekaný šmrnc díky výraznému koriandru a vynikajicí omáčce.

Suroviny
panko strouhanka 1/4 hrnku
krůtí maso 600 g
vejce 1 ks
zázvor 2 cm
česnek 2 stroužky
koriandr 1 hrst
jarní cibulka 2 ks
sezamový olej 2 lžičky
sůl
Omáčka:
sezamový olej 1 lžička
limetová šťáva 1 lžíce
voda 2 lžíce
jarní cibulka
Na ozdobu:
sezamová semínka
čerstvé chilli
Postup
1

Krůtí maso pomelte, zázvor a česnek nasekejte najemno. Koriandr, chilli a cibulku pokrájejte. Smíchejte veškeré ingredience dohromady a dejte do lednice na půl hodiny odpočinout. Směs vyndejte z ledničky, namočte si ruce vodou a tvarujte kuličky. Varianta 1 – dejte do zapékací nádoby a pečte v předem vyhřáté troubě do zhnědnutí. Varianta 2 – kuličky osmažte v oleji na pánvi.

2

Kuličky z trouby jsou trošku tužší na povrchu, ale zase dietnější než smažené.

3

Na omáčku prošlehejte všechny ingredience v misce a nechte stranou.

4

Kuličky můžete podávat s pohankovými soba nudlemi, nudlemi ze zeleného čaje nebo nudličkami z cukety. Soba i nudle ze zeleného čaje uvařte podle návodu, sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Při podávání zalijte připravenou omáčkou. Cuketu nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky julienne a na troše oleje minutku restujte. Podávejte s omáčkou a s opraženým bílým sezamem, koriandrem a chilli nitěmi.

Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi Foto: Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama