Krůtí kebab s petrželovou salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Krůtí kebab s petrželovou salsou  Foto:
Krůtí kebab s petrželovou salsou
Foto: Marek Dienstl

Krůtí maso je sušší, ale pokud ho necháte pěkně namarinovat, odmění se vám křehkou strukturou a výtečnou chutí. Masové špízy s voňavým kořením doplnil Zdeněk Pohlreich ve své nové show Rozpal to, šéfe! fantastickou salsou z petržele a rajčat.

Při přípravě kebabu a salsy postupujte podle video receptu:

Suroviny
krůtí prsa 900 g
špetka mletého kardamonu
špetka mleté skořice
hladkolistá petržel 1 velký svazek
rajčata 2 ks
červená cibule 1 ks
bílý vinný ocet
sůl
Postup
1

Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do marinády z kardamonu, skořice, kapky vinného octa a olivového oleje. Necháme asi hodinku marinovat.

2

Kousky masa napícháme na jehly a dáme grilovat na cca 15 minut.

3

Mezitím připravíme petrželovou salsu – v míse smícháme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájená rajčata (bez dužiny), na plátky nakrájenou cibuli, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme.

4

Upečené maso stáhneme z jehel, dochutíme kouskem másla a solí a přelijeme salsou.

Krůtí kebab s petrželovou salsou 2

Krůtí kebab s petrželovou salsou 3

Krůtí kebab s petrželovou salsou 4

Krůtí kebab s petrželovou salsou 5

Krůtí kebab s petrželovou salsou 6

Krůtí kebab s petrželovou salsou 7

Krůtí kebab s petrželovou salsou  Foto: Marek Dienstl

Krůtí kebab s petrželovou salsou. Foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama