Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou  Foto:
Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou
Foto: archiv KitchenAid

Uvítejte jaro lehkým obědem. Krůtí maso je oblíbené zejména pro nízký obsah škodlivých tuků. Pokud při jeho zpracování do karbanátků použijete citronovou šťávu, obohatíte jej nejen o zajímavou chuť, ale také o další vitamíny, zejména vitamín C, ale také B a A.

Společně s restovanou zeleninou místo přílohy pak vytvoříte lehký, nutričně vyvážený recept, který je díky nízkému obsahu sacharidů vhodný i pro večerní chod. Příprava takového pokrmu nemusí být ani náročná, vyhraďte si 30 minut a jdeme na to!

Suroviny
Karbanátky:
mleté krůtí maso z prsíček 400 g
jarní cibulka 1 ks
čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
sušená rajčata, nakrájená na kostičky 2 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
sůl
čerstvě namletý pepř
olej na smažení
Příloha:
lilek 1/2 ks
menší cuketa 1 ks
paprika 1 ks
klas kukuřice 1 ks
Postup
1

Nejprve si namelte krůtí maso a pak ho smíchejte společně s nasekanou cibulkou. Přidejte pokrájený koriandr, sušená rajčata a vše zakápněte citronovou šťávou. Celou směs osolte a opepřete a důkladně zamíchejte.

2

Z masové směsi vytvořte širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažte.


Prima tip: Je potřeba věnovat pozornost tomu, na jakém tuku a za jaké teploty pokrmy připravujete. Optimální teplota smažení je mezi 180 a 200 °C. Vyvarujte se použití nevhodného tuku (některé margaríny se k tepelnému zpracování vůbec nehodí, používejte kvalitní oleje).

3

Jako přílohu zkuste restovanou zeleninu: Zeleninu nakrájejte na širší plátky, osmažte na olivovém oleji, osolte a ještě teplé podávejte jako přílohu k masu.

Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou  Foto:

Litinová pánev s poklicí je značky KitchenAid, model gril & panini, a je dostupná na www.kitchenaid.cz za 4890 Kč

Recept pro vás připravila bloggerka Terka, která radí fanouškům FB stránky Vaříme s KitchenAid, jak správně vařit a péct s ikonou amerického designu, značkou KitchenAid.

Videa

reklama

reklama