Krůtí játra se zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí játra se zeleninou Foto:
Krůtí játra se zeleninou
Foto: archiv Gurmet

Toto je ideální recept pro celou rodinu. Zelenina přidá játrům chuť a hlavně veselejší barvy.

Suroviny
krůtí játra 500 g
cibule 1 ks
střední kedlubna 1 ks
červená paprika 1 ks
menší cuketa 2 ks
olej 3 lžíce
sůl
Postup
1

Játra pokrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nasekejte na půlkolečka. Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1,5 cm. Papriku zbavte semínek a spolu s cuketou ji nařezejte na nudličky.

2

Na pánvi zahřejte olej, vsypte do něj cibuli a smažte ji za stálého míchání dozlatova asi 5 minut. Přidejte játra a po dalších 3 minutách do pánve nasypte všechnu zbylou zeleninu, promíchejte a vše nechte společně smažit 2 minuty. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni ještě 3 minuty duste. Podlévat nemusíte, zelenina (hlavně cukety) pustí dostatečné množství tekutiny.

3

Osolte, opepřete a hned podávejte na nahřátých talířích.

4

Prima tip: Nejlepší přílohou k takto upraveným játrům je kuskus.

Krůtí játra se zeleninou Foto: archiv Gurmet

Krůtí játra se zeleninou. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama