Krůtí bujon s játrovými knedlíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:
Krůtí bujon s játrovými knedlíčky
Foto: All

Není nad poctivý vývar! To ví samozřejmě i šéf Zdeněk a my vám přinášíme jeho skvělý recept na krůtí bujon s játrovými knedlíčky.

Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kostra z krůty
krk z krůty
vykostěná stehna z krůty
mrkev 2 ks
řapíkatý celer
pórek
cibule 1 ks
voda 1,5 l
nové koření
sůl
Na játrové knedlíčky:
játra
strouhanka 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
vejce 1 ks
cibule 1/2 ks
česnek 1 stroužek
majoránka
sůl
Postup
1

Do vody dejte kousky krůty a nechte zavařit. Až vystoupí pěna, seberte ji do misky a potom polévku okořeňte 2 kuličkami nového koření, celým pepřem a solí. Přidejte 2 kousky mrkve, 1 kousek řapíkatého celeru, pórek a 1 rozpůlenou cibuli.

2

Nechte povařit asi 2 hodiny. Mezitím si připravte játrové knedlíčky: na pánvi nechte rozpustit máslo a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Játra rozmixujte, osolte a opepřete. Přidejte k nim nastrouhaný česnek, asi lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a asi půlku rozšlehaného vajíčka. Na závěr přidejte orestovanou cibulku a promíchejte.

3

Do osolené vařící vody vložte vytvarované knedlíčky a jakmile vyplavou nahoru, vyndejte je stranou do misky.

4

Z vývaru vyndejte zeleninu a zbytek přeceďte. Zeleninu nakrájejte a vložte ji na dno talíře. Přidejte játrové knedlíčky, zalijte vývarem, posypte čerstvou petrželkou a podávejte.

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Zdeněk Pohlreich vaří krůtí bujon s játrovými knedlíčky

Videa

reklama

reklama