Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí bochánky s okurkovou salsou Foto:
Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Foto: All

Krůtí maso má velmi jemnou chuť, proto se ho nebojte oživit výraznými přísadami. Pokud ho namelete a upečete na grilu jako bochánky, překvapí vás svou šťavnatostí. Okurková salsa dodá pokrmu svěží akcent.

Suroviny
Na bochánky:
mleté krůtí maso 500 g
jarní cibulka, nasekaná 4 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu 30 ml
čerstvá bazalka, nasekaná 1 malá hrst
česnek, nasekaný 1–2 stroužky
špetka chilli
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Na salsu:
okurka, nahrubo nastrouhaná 300 g
čerstvý kopr, najemno nasekaný
špetka papričky jalapeño, najemno nasekaná
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
olivový olej 80–100 ml
Postup
1

V míse smíchejte všechny ingredience na krůtí bochánky. Vytvarujte 6–8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjte je fólií a dejte do lednice.

2

Zatímco masové bochánky odpočívají, připravte si salsu. Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice.

3

Připravte gril na přímé grilování při středním žáru. Masové bochánky potřete olivovým olejem a dejte na gril. Podle velikosti bochánků grilujte 3–4 minuty z každé strany.

4

Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíř a servírujte s okurkovou salsou.

Šéf na grilu IIŠéf na grilu II.

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

 

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama