Křupavý listový salát s fenyklem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Křupavý listový salát s fenyklem Foto:
Křupavý listový salát s fenyklem
Foto: isifa.com

S příchodem jara odlehčujeme i našim žaludkům. Připravte si salát plný vitamínů. Kombinace fenyklu a hrušky vás překvapí a jistě i potěší.

Suroviny
jarní zelí nebo kapusta 1/2 hlávky
fenykl 1 malá bulva
ředkvičky 4-6 ks
červená hruška, rozkrojená na čtvrtky a zbavená jadřince 1 ks
syrové hlavičky růžičkové kapusty, nasekané 6 ks
salátová zálivka z oleje a octa 3 lžíce
pražené a nasekané lískové oříšky 2 lžíce
parmezán, nastrouhaný asi 30 g
Postup
1

Na tenko nakrájejte na jemné nudličky zelí, fenykl, ředkvičky a hrušku. Spolu s růžičkovou kapustou dejte do velké mísy a jemně promíchejte se zálivkou.

2

Podávejte salát posypaný oříšky a parmezánem.

3

Prima tip: Můžete použít také jablko nebo modrý sýr a zálivku podle vaší chuti.

Křupavý listový salát s fenyklem Foto: isifa.com

Křupavý listový salát s fenyklem, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama