Křupavé tyčinky s oříšky

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 plech
Křupavé tyčinky s oříšky Foto:
Křupavé tyčinky s oříšky
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Vrstvené cukroví vždycky skvěle chutná. Jeho příprava přitom nebývá nijak zvlášť náročná, i když výsledek tak působí. Zde se spojuje křehké a sněhové těsto s oříšky – trojí křupavost, pokaždé trochu jiná a dohromady famózní!

Suroviny
máslo 130 g
hladká nebo polohrubá mouka 310 g
Na potření:
malinová zavařenina
bílek 4 ks
loupané mleté pražené lískové oříšky 120 g
mléko 1 lžíce
Postup
1

Ze žloutků, 60 g cukru, 100 g másla a 250 g mouky vypracujte křehké těsto. Vytvarujte ho do koule a zabalené do fólie dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky.

2

Troubu předehřejte na 160 °C. Z těsta vyválejte plát a položte ho na plech, vyložený papírem (můžete válet i přímo na plechu). Vložte do trouby a pečte 15 minut.

3

Zavařeninu trochu nahřejte a protřete ji sítkem, aby v ní nebyla semínka. Potřete jí plát těsta. Teplotu trouby zvyšte na 180 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, vmíchejte do něj 160 g cukru, mleté oříšky, 30 g rozpuštěného másla, 60 g mouky a mléko. Vzniklou hmotou potřete plát těsta a vraťte ho na 15 až 18 minut do trouby. Upečený plát těsta rozkrájejte na tyčinky (případně na jiné tvary, které můžete vypichovat i formičkou). Cukroví nechte ještě 1 až 2 dny schnout.

Hledáte inspiraci? Máme pro vás plný speciál receptů na vánoční cukroví!

Videa

reklama

reklama

\n