Křupavé krevety

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Křupavé krevety Foto:
Křupavé krevety
Foto: www.iprima.cz

Krevety nejsou nejlevnější surovina, a proto si zaslouží zvláštní péči. Pokud hledáte nový způsob přípravy, vyzkoušejte recept na krevety v křupavém těstíčku s kokosem. Výsledný dojem znásobí chuťově výrazná omáčka k namáčení.

Suroviny
krevety loupané, nevařené s ocáskem 20 ks
černo-bílá sezamová semínka 1 lžička
olej na smažení
vejce 1 ks
rybí omáčka 60 ml
sladká chilli omáčka
strouhaný kokos
malá chilli paprička 4 ks
minerálka nebo sodovka
hnědý cukr 1 lžíce
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu nebo limetky
Postup
1

Z mouky, kokosu, sezamových semínek a minerálky si udělejte hustší těstíčko, osolte a vyloupané krevety s ocáskem v něm obalte.

2

V hluboké pánvi rozpalte olej a obalené krevetky usmažte a nechte osušit na papíře.

3

Připravte si omáčku. V malé misce smíchejte rybí omáčku, šťávu z limetky, cukr a nasekanou chilli papričku.

4

Křupavé krevety podávejte s připravenou omáčkou.

Videa

reklama

reklama