Křupavé batátové chipsy

Doba přípravy:
Křupavé batátové chipsy  Foto:
Křupavé batátové chipsy
Foto: All

Chipsy jsou oblíbená chuťovka a nemusí být vyrobené pouze z klasických brambor. Pokud chcete změnu, vyzkoušejte tyto křupavé lupínky ze sladkých brambor se zajímavou sladko-pikantní chutí.

Suroviny
Chipsy:
velké sladké brambory (batáty) 2 ks
kukuřičný škrob 1 lžíce
olivový olej 1/4 hrnku
Sladko-pikantní kořenicí směs:
hnědý cukr 1 lžíce
mleté chilli 1 lžička
cibulová nebo citronová sůl 2 lžičky
mletý sušený česnek 1 lžíce
kajenský pepř 1/8 lžičky
mletá paprika 1 lžíce
čerstvě namletý pepř 1 lžička
kukuřičný škrob 2 lžíce
Postup
1

Omyjte batáty a velmi ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky dejte do mísy a zalijte je horkou vodou smíchanou s kukuřičným škrobem. Nechte máčet 15–20 minut.

2

Troubu předehřejte na 220 ˚C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Plátky brambor vyndejte z vody a pečlivě je osušte papírovými utěrkami. Poté je z obou stran potřete olivovým olejem a rozložte na plechy v jedné vrstvě. Chipsy posypejte kořením podle chuti. Pečte 30–35 minut, v polovině pečení plátky obraťte. Před podáváním nechte 10–15 minut zchladnout.

3

Na kořenící směs dejte všechny ingredience do misky a dobře promíchejte. Koření, které vám zbyde, uchovávejte v uzavíratelné sklenici na suchém místě. Pokud na chipsy používáte jinou kořenící směs, vmíchejte do ní 1-2 lžíce kukuřičného škrobu, aby byly lupínky extra křupavé.

Křupavé batátové chipsy 2 Foto:

Křupavé batátové chipsy 3 Foto:

Křupavé batátové chipsy  Foto:

Křupavé batátové chipsy, foto: mariahspleasingplates.com

Videa

reklama

reklama