Křupavá kuřecí křidýlka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Křupavá kuřecí křidýlka  Foto:
Křupavá kuřecí křidýlka
Foto: DJ BBQ / Hellman´s

Ideální obíračka na letní zahradní párty! Kuřecí křidýlka jsou rychle hotová a maso mají šťavnaté, chuťově výrazná marináda jim dodá patřičný říz.

Suroviny
kuřecí křidýlka 1 kg
Kořenicí směs:
drcený černý pepř 1 lžička
granulovaný sušený česnek 1 lžička
sušená cibule 1 lžička
sladká mletá paprika 1 lžička
sušený tymián 1 lžička
kvalitní rostlinný olej 2 lžíce
omáčka American BBQ (např. Hellman´s) 1 lahvička
Dip:
grilovací omáčka Samba (Hellman´s) 125 ml
Postup
1

Konce křídel odřízněte. Vložte do mísy, posypte kořenicí směsí, přidejte olej a omáčku American BBQ. Vše důkladně promíchejte. Křídla nechte marinovat přes noc.

2

Rozpalte gril, do kterého jste si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopte.

3

Křídla ogrilujte ze všech stran dokřupava, trvá to asi 5 - 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.

4

Podávejte s grilovací omáčkou Samba.

Křupavá kuřecí křidýlka  Foto: Křupavá kuřecí křidýlka , Foto: DJ BBQ / Hellman´s

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama