Krkovice na medu a hořčici

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krkovice na medu a hořčici  Foto:
Krkovice na medu a hořčici
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z vepřové kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct se směsí hořčice, medu a spoustou bylinek a podlijte ji černým pivem.

Suroviny
krkovice 4 plátky
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
dijonská nebo plnotučná hořčice 2 lžíce
tekutý med 1–2 lžíce
bylinky (oregano, tymián, rozmarýn) 2 lžíce
černé pivo 250 ml
sůl
Postup
1

Nejprve připravte směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřete cibuli s česnekem.

2

Maso osolte, vložte do pekáčku a potřete směsí a hojně opepřete. Podlijte pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 stupňů. Podle potřeby podlévejte a maso alespoň jednou obraťte, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Asi po 45 min. maso odkryjte a nechte opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem.

3

Jako přílohu zvolte něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.

Krkovice na medu a hořčici  Foto: Krkovice na medu a hořčici, foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama