Krevety s wasabi omáčkou a rýžovými nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krevety s wasabi omáčkou Foto:
Krevety s wasabi omáčkou
Foto: isifa.com

Výraznou chuť wasabi lze využít i jinak než jen k sushi. Máme pro vás překvapivý recept na krevety, který určitě stojí za vyzkoušení...

Suroviny
Krevety
rýžové nudle 200 g
sezamový olej 2 lžíce
čerstvá potočnice lékařská nebo řeřicha 85 g
červená paprika 1 ks
žlutá paprika 1 ks
jarní cibulka 4 ks
krevety 400 g
opražená sezamová semínka 2 lžičky
čerstvý koriandr
Omáčka
mirin 3 lžíce
světlá sójová omáčka 4 lžíce
rýžový ocet 2 lžíce
wasabi pasta 2 lžičky
šťáva z jednoho citronu
Postup
1

Uvařte rýžové nudle ve vařící vodě 3 minuty, slijte, nechte dobře okapat a vychladnout. Přendejte je do velké mísy a zakapejte sezamovým olejem a promíchejte. Pak do nich vmíchejte potočnici nebo řeřichu, na tenké proužky nakrájené papriky a podélně nakrájenou jarní cibulku.

2

Smíchejte všechny ingredience na omáčku a přelijte s ní nudle (ponechte si asi 8 lžic stranou). Nudle důkladně promíchejte, mísu zakryjte a nechte v lednici vychladit.

3

Rozdělte nudle do čtyř až osmi misek (podle toho, zda tento pokrm podáváte jako předkrm nebo jako hlavní jídlo), navrch naaranžujte oloupané předvařené krevety a každou porci ještě polijte lžící omáčky. Ozdobte sezamovými semínky a nasekanými lístky koriandru.

Videa

reklama

reklama