Krevety s jarními cibulkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Krevety s jarními cibulkami  Foto:
Krevety s jarními cibulkami
Foto: Marek Kučera

Super jednoduché, ale luxusní jídlo v asijském stylu. Rychlovka, kterou oceníte bezpočtukrát.

Další výtečné recepty ze svěží jarní zeleniny najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Suroviny
rostlinný olej 1 lžíce
velké syrové kuchyňsky upravené krevety 500 g
česnek, rozdrcený 2 stroužky
sušené drcené chilli papričky 1/2 lžičky
jarní cibulky, očištěné a našikmo nakrájené 2 svazky
hrubá mořská sůl
Postup
1

Velkou silnostěnnou pánev nebo wok dejte rozpálit. Vlijte do ní olej a pánví zakružte, aby olej pokryl dno. Vsypte krevety a promíchávejte, až zrůžoví, trvá to 1 až 2 minuty. Přidejte česnek a chilli a smažte asi 30 vteřin, až se rozvoní.

2

Přidejte jarní cibulku a smažte asi 1 minutu. Zakapejte citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Vařte asi 2 minuty, odškrabejte přitom přípečky ze dna. Jídlo osolte a podávejte s vařenou rýží.

Krevety s jarními cibulkami  Foto: Krevety s jarními cibulkami; foto: Marek Kučera

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...

Videa

reklama

reklama