Krevety s avokádem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krevety s avokádem  Foto:
Krevety s avokádem
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Oblíbený recept spojuje hladivou chuť avokáda s jemnými krevetami, které dochutí výrazná omáčka a svěží salátek. Ideální start slavnostního menu.

Už za týden, 7. prosince, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
předvařené krevety 200 g
zralá avokáda 2 ks
směs listových salátů 4 hrsti
směs bylinek dle chuti (pažitka, petržel, kerblík, bazalka)
Omáčka:
majonéza 100 g
citron 1 ks
červené tabasco
passata al pomodoro 2 lžíce
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si dejte stranou.

2

Pokud je třeba, zbavte krevety přebytečné vody mírným tlakem a přidejte je do omáčky. Promíchejte.

3

Avokáda omyjte, osušte a rozpulte. Zbavte je pecky a vyndejte dužinu. Slupku avokáda naplňte krevetami a navrch dejte vydlabanou nakrájenou dužinu.

4

Salát dochuťte olejem a citronovou šťávou. Rozdělte jednotlivé porce na talíře a opřete o něj naplněná avokáda. Na závěr polejte každé avokádo omáčkou a ihned servírujte.

Krevety s avokádem  Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Krevety s avokádem , Foto: Česko vaří s Pohlreichem

 

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama