Krevety na jogurtu s balzamikovým krémem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Krevety na jogurtu s balzamikovým krémem  Foto:
Krevety na jogurtu s balzamikovým krémem
Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Díky rychlé přípravě a omáčce z jogurtu si krevety zachovají šťavnatost a budou ozdobou každé, nejen letní kuchyně. Servírujte je jako luxusní předkrm nebo lehký oběd s listovým salátem.

Suroviny
oloupané krevety, velikost 16-20 4 ks
mrkev, najemno nastrouhaná 2 lžíce
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý 2 lžíce
česnek 1 malý stroužek
bílý jogurt 50 g
malá cibule 1/2 ks
mletý koriandr 1 lžička
sůl
Postup
1

Na rozpáleném olivovém oleji orestujte najemno nasekanou cibuli a nastrouhanou mrkev dosklovata.

2

Poté přidejte oloupané syrové krevety, nasekaný česnek a 2-3 minutky restujte dál.

3

Poté přidejte sůl, pepř, koriandr, balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý, řecký jogurt a trošku vody, zmírněte plamen a omáčku lehce zredukujte.

4

Podávejte s čerstvým pečivem, talíř můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

Při přípravě krevet na jogurtu postupujte podle video receptu:

Krevety na jogurtu s balzamikovým krémem  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Krevety na jogurtu s balzamikovým krémem , Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Další recepty s balzamikovým octem a krémy najdete v novém Speciálu:

Videa

reklama

reklama