Krevety na asijský způsob

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Krevety na asijský způsob  Foto:
Krevety na asijský způsob
Foto: Kuchařka Oleje

Pokud vymýšlíte, co zvolit za předkrm k neformální večeři, tento recept je ideální. Krevety podávejte čerstvě připravené. Navrch posypte jídlo křupavým praženým chilli a přidejte čtvrtku citronu, která se na krevety může vymačkat.

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Suroviny
kukuřičná mouka 4 lžíce
kvalitní mořská sůl 4 lžičky
čerstvě namletý černý pepř 2 lžičky
čínské koření pěti vůní 1,5 lžičky
oloupané královské nebo jumbo krevety 1 kg
slunečnicový nebo arašídový olej 150 ml
středně velká čerstvá chilli paprička 1 ks
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel 1 hrst lístků
citron k podávání
Postup
1

Na velkém talíři smíchejte dohromady kukuřičnou mouku, sůl, pepř a koření pěti vůní. Krevety ve směsi obalte a před dalším krokem oklepejte přebytek směsi. Wok pánev nebo pánev podobného typu dejte na plotýnku o střední teplotě, přidejte olej a zahřejte, dokud se z pánve nebude kouřit.

2

Krevety smažte ve dvou várkách asi 2 minuty, dokud nezezlátnou, a v půlce smažení je obraťte. Poté je osušte ubrousky a udržujte teplé.

3

Chilli osmažte chvilku po krevetách. Podávejte s praženým chilli a citronem a posypte koriandrem nebo petrželí. Pokud budete chtít, můžete jídlo ještě dochutit solí a pepřem.

Krevety na asijský způsob  Foto: Krevety na asijský způsob; foto: Kuchařka Oleje

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Videa

reklama

reklama