Pečeme bez lepku: Cupcaky s ovocem  Foto:
Název v překladu znamená dortík v hrnku a odkazuje na to, že cupcaky původně vznikly jako drobné rychlé pohoštění ke svačině. Zamilují si je zejména děti, které je zvládnou připravit samy.
Baby kuřátka s pečenou mrkví  Foto:
Mladá kuřátka mají krásně křehké a šťavnaté maso. Zkuste je podávat s pečenou mrkví, která krásně doplní klasické brambory. Ideální kombo k nedělnímu obědu :)
Glazované šalotky Foto:
Šalotky jsou samy o sobě příjemně sladké a spolu s octem vytvoří super jemně nakyslou chuť. Parádně se hodí ke každému masu, ale i do salátu.
Naložený zelený chřest s cibulkami  Foto:
Kdo by neměl rád nakládané okurky? V podobném duchu se nese i recept na nakládaný chřest, který je stále častěji k vidění na stáncích trhů i v běžné prodejní síti. Takto také zhodnotíte jeho případné...
Krevety po indicku Foto:
Tomuto receptu vévodí garam masala, velmi chutná a voňavá indická směs koření. Krevety jsou plné bílkovin, nejsou nijak výrazné a tak nepřebijí chuť samotné omáčky, kterou zjemní kokosové mléko....
Povidlové buchty ze špaldové mouky  Foto:
Kynuté buchty jsou tak spjaté s naším národem, že se objevují i v pohádkách :) Přes všechny ty nové cheesecaky, medovníky a mrkvové dorty, naše láska ke kyprým buchtám se šťavnatou náplní stále trvá...
Studená pórková polévka Vichysoisse  Foto:
Nedá se nic dělat, tohle je prostě svatební polévka č. 1. Hebký béžově zelený krém z pórků pojmenovaný podle známých francouzských lázní okouzluje návštěvníky restaurací i svatebčany již desítky let...
Cheesecake řezy Foto:
Korpus voní kokosem a křupe po mandlích. O vanilce, kterou jste přidali, budou vědět i sousedé napříč všemi patry v domě. Možná i v ulici. Dáte-li si trochu práce s pátráním, může být dokonce i plně...
Domácí rebarborový crumble Foto:
Crumble je vlastně takový koláč bez těsta, zapečený s drobenkou a většinou se podává v zapékacích mističkách, protože na dezertním talířku by moc hezky nevypadal. Na chuti mu to ale rozhodně neubírá...
Luxusní placičky z nechtěné zeleniny  Foto:
Také je vám líto vyhazovat zeleninu, kterou jste vařili ve vývaru? Do polévky už se nehodí, ztratila většinu chuti a hlavně je převařená, ale stejně je to plýtvání. Mladý kuchař Martin Škoda z ní...
Videa

reklama

reklama