Krevetové špízy s ananasem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krevetové špízy s ananasem  Foto:
Krevetové špízy s ananasem
Foto: Marek Kučera

Roztomilý příklad exotické jamajské kuchyně spojuje pikantní krevetky se šťavnatým aromatickým ananasem. Co může být větší lákadlo? S marinádou si dejte práci a připravte si jí víc, dlouho vydrží a hodí se i na různé druhy masa, například kuře je s ní skvělé.

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Suroviny
čerstvé krevety, kuchyňsky upravené 500 g
ananas, nakrájený na kostky 2 plátky
Marináda:
česnek 2 stroužky
čerstvě nastrouhaný zázvor 1 lžíce
jarní cibulky 2 ks
čerstvý tymián, nakrájený 1 lžíce
mleté nové koření 1 lžíce
mletý muškátový oříšek 3/4 lžičky
mletá skořice 3/4 lžičky
pepř 1 lžička
přírodní krupicový cukr 1 lžíce
olej 1 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
tmavý rum 1 lžíce
kůra a šťáva z 1/2 pomeranče
kůra a šťáva z 1 limety
Postup
1

Všechny přísady na marinádu rozmixujte. Zakapejte jí krevety (hodně marinády vám zbude, uchovejte ji na jindy).

2

Krevety nechte alespoň 20 minut marinovat, pak je napíchejte střídavě s kostkami ananasu na špízy a grilujte na středně vysokém žáru asi 2 až 3 minuty z každé strany.

Krevetové špízy s ananasem  Foto: Krevetové špízy s ananasem , Foto: Marek Kučera

Další zajímavé recepty, které rozšíří váš grilovací repertoár, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Videa

reklama

reklama