Krevetové špízy na grilu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Krevetové špízy na grilu  Foto:
Krevetové špízy na grilu
Foto: Marek Dienstl

Krevety jsou na grilování jako stvořené. Jsou hotové za chviličku, jejich krunýř je chrání před spálením a přitom dodává masu spoustu chuti. Vyzkoušejte zajímavý recept s exotickým švihem, který připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe!

Při přípravě krevetového špízu postupujte podle videoreceptu:

Suroviny
tygří krevety – syrové 8 ks
limeta 2 ks
ananas 1/2 ks
med 1 lžíce
bílý rum (Captain Morgan) 2 lžíce
pomerančová šťáva a kůra
čerstvý zázvor
čerstvý koriandr
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

V míse smícháme kůru a šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum, asi lžíci medu a kousek nasekaného zázvoru.

2

Z čerstvých krevet odstraníme střívko a vložíme je do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet.

3

Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme a necháme 4 minuty grilovat. Podáváme s čerstvým koriandrem a kapkou olivového oleje.

Krevetové špízy na grilu 2 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 3 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 4 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 5 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu. Foto: Marek Dienstl

Tento a mnoho dalších receptů najdete v nové kuchařce Rozpal to, šéfe!

Krevetové špízy na grilu  Foto: Alena Hrbková

Krevetové špízy na grilu. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

Videa

reklama

reklama