Krevetové kung pao

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krevetové kung pao Foto:
Krevetové kung pao
Foto: All

Určitě všichni znáte kuřecí kung pao, Co ale takové krevetové? Rozhodně si na něm velmi pochutnáte!

Recept

Květákové kung pao Foto:

Květákové kung-pao

Kung-pao nemusí být jen masové – i když kuřecí je u nás asi nejpopulárnější. Vyzkoušejte variantu s květákem :)
Suroviny
středně velké krevety; očištěné, oloupané a bez ocasu 450 g
Omáčka:
mirin 1/4 hrnku
rýžový ocet 1/4 hrnku
hoisin omáčka 2 lžíce
hnědý cukr 1 lžíce
červená chilli pasta 2–3 lžíce
sezamový olej 1 lžička
pepř 1/2 lžičky
Později přidejte:
voda 1/4 hrnku
kukuřičný škrob 1 lžíce
Na osmahnutí:
arašídy, solené 1 hrnek
olivový olej 1 lžíce
papriky, na kousky 2 ks
cibule, pokrájená 1/2 ks
čerstvý zázvor, nastrouhaný 2 lžičky
česnek, prolisovaný 4–6 stroužků
Postup
1

Ve středně velké misce smíchejte ingredience na omáčku – kromě vody a škrobu.

2

Třetinu omáčky přelijte do velkého pytlíku, přidejte krevety a marinujte max. 30 minut.

3

Do zbylé omáčky vmíchejte 1/4 hrnku vody a škrob.

4

Mezitím na velké pánvi orestujte arašídy dozlatova a dejte je stranou.

5

Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a restujte 3 minuty. Přisypejte papriky, česnek, zázvor a pokračujte v restování asi 2 další minuty.

6

Přidejte krevety a restujte dorůžova (cca 2–3 minuty). Vlijte schovanou omáčku a povařte do zhoustnutí. Dochuťte solí, pepřem nebo chilli a cukrem podle chuti.

7

Jednotlivé porce zasypejte buráky a pokud chcete, přidejte jarní cibulku. Podávejte s rýží.

 

Krevetové kung pao 2 Foto: Krevetové kung pao; foto: carlsbadcravings.com

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Videa

reklama

reklama