Krevetová tempura

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krevetová tempura Foto:
Krevetová tempura
Foto: Vlado Kníž

Krevety jsou ideální předkrm. A nemusíte je podávat jen tak jednoduše, ale jsou skvělé i v tempuře. Hotové to budete mít raz dva – a věřte šéfovi Zdeňkovi, pochutnáte si!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
bílá ředkev
vejce 1 ks
tempurová mouka
rostlinný olej
led
Na omáčku:
miso pasta
Postup
1

V malém kastrůlku přiveďte vodu k varu, nechte v ní povařit lžíci miso pasty, promíchejte, přidejte trochu sójové omáčky a odstavte.

2

Ve woku nechte rozehřát olej a mezitím si připravte těstíčko: v misce rozšlehejte vejce, přidejte lžičku škrobu, mouku a na závěr rozdrcený led. Krevety očistěte, nakrojte na několika místech a osolte.

3

Obalte v těstíčku a jen na pár vteřin osmažte v oleji. Krevety nechte okapat na papírovém ubrousku, pak přendejte na talíř a podávejte s omáčkou a nastrouhanou bílou ředkví.

Krevetová tempura Foto:

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se Šéfem:


Videa

reklama

reklama