Křenové brambory

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Křenové brambory  Foto:
Křenové brambory
Foto: Marek Dienstl

V kuchařské show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich dokonalou přílohu ke grilovanému masu. Pečené brambory plněné směsí smetany, sýra a čerstvého křenu oživí chuť bylinek. Ideální i jako hlavní chod pro vegetariány. Zkrátka univerzální letní dobrota!

Při přípravě postupujte podle video receptu:

Suroviny
brambory 800 g
čerstvý křen
parmazán
čerstvý rozmarýn
hladkolistá petržel
čerstvý kerblík
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě s pár snítkami tymiánu, rozmarýnu a dalších bylinek dle chuti.

2

Poté je rozpulte a vydlabte vnitřek do mísy. Přidejte hrst nastrouhaného křenu a hrst parmazánu, zakysanou smetanu, kousek rozpuštěného másla, osolíte a opepřete. Směs promíchejte a naplňte jí vydlabané brambory. Ty pak položte na gril a nechte asi 5 minut zapéct.

3

Na závěr brambory pokapejte troškou rozpuštěného másla a zasypte nasekanou petrželkou a kerblíkem.

Křenové brambory 2

Křenové brambory 3

Křenové brambory 4

Křenové brambory  Foto: Marek Dienstl

Křenové brambory, foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama