Křenové bramboráčky plněné syrečkem

Doba přípravy:
Křenové bramboráčky plněné syrečkem Foto:
Křenové bramboráčky plněné syrečkem
Foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

To pravé jídlo k večernímu posezení s pivem. Tyto lehce pikantní bramboráčky v sobě skrývají menší překvapení – malý olomoucký tvarůžek!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
brambory 1 kg
čerstvý křen 6 cm
mléko cca 100 ml
hladká mouka cca 150 g
sůl
špetka drceného kmínu
vejce 2 ks
česnek 6 stroužků
majoránka 1 lžíce
sádlo/olej na smažení
naložená zelenina k podávání
Postup
1

Brambory oškrábejte a nastrouhejte – polovinu nahrubo (pro nadýchaný objem) a polovinu najemno (pro dobrou soudržnost).

2

Pokud se vám na dně mísy usadilo trochu vody, slijte ji, a do nastrouhaných brambor vmíchejte nastrouhaný křen, mouku, mléko, sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek a majoránku.

3

Množství mouky a mléka regulujte tak, aby mělo těsto správnou hustotu – nemělo by se úplně roztéct po pánvi, ale mělo by se dát dobře rozetřít. Pokud nemáte problém s ochutnáváním syrového těsta, klidně to udělejte, díky tomu poznáte, zda je těsto dostatečně slané a výrazné.

4

Na pánvi rozpalte olej. Do něj sběračkou lijte placičky o něco větší, než je průměr tvarůžku. Na každou placičku položte tvarůžek, mírně ho vmáčkněte do těsta a shora ho přelijte další vrstvou bramborového těsta. Smažte z obou stran dozlatova.

 

Křenové bramboráčky plněné syrečkem 2 Foto:

Křenové bramboráčky plněné syrečkem; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Videa

reklama

reklama