Krémový jahodový a vanilkovo-malinový nanuk

Doba přípravy:
Počet porcí: 8+8
Krémový jahodový a vanilkovo-malinový nanuk Foto:
Krémový jahodový a vanilkovo-malinový nanuk
Foto: archiv Gurmet

Nanuk může být i z opravdových jahod. Udělejte si ho ale raději sami. A jako další druh domácí zmrzliny si připravte vanilkovo-malinovou dobrotu. Po tomhle jogurtovém hříchu určitě nepřiberete!

Suroviny
Krémový jahodový nanuk:
cukrový sirup 125 ml
neslazené kondenzované mléko 200 ml
citronová šťáva 1 lžíce
jahody 300 g
Vanilkovo-malinový nanuk:
cukrový sirup 60 ml
maliny 125 g
vanilkový jogurt 560 g
Postup
1

Krémový jahodový nanuk: Smíchejte sirup s mlékem, citronovou šťávou a polovičním množstvím jahod a rozmixujte.

2

Zbylé jahody nakrájejte na plátky, vyložte jimi tvořítka a zalijte je směsí. Mrazte 4 hodiny.

3

Vanilkovo-malinový nanuk: Cukrový sirup s malinami rozmixujte dohladka. Pyré ještě propasírujte přes síto, abyste se zbavili semínek.

4

Do misky vyklopte jogurt a velmi zlehka ho promíchejte s malinovou směsí. Směs přendejte lžící do tvořítek a mrazte nejméně 4 hodiny.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama