Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou Foto:
Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou
Foto: All

Vyloženě podzimní těstoviny: dýně, dochucená vývarem a bylinkami. Omáčka z těchto surovin je naprosto lahodná a křupavá slanina ji jen vylepší!

Suroviny
slanina 4 plátky
máslo 2 lžíce
červená cibule, na kostičky 1 hrnek
česnek 1 stroužek
dýně, na kostky 3 hrnky
kuřecí vývar 1 hrnek
čerstvá šalvěj, nadrobno 1 a 1/2 lžíce
čerstvý tymián, nadrobno 1 a 1/2 lžíce
mléko 1 hrnek
sůl
těstoviny cca 900 g
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte červenou cibuli. Restujte doměkka, asi 1–2 minuty.

2

Poté přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund. Vmíchejte dýni, přilijte vývar a přisypejte bylinky.

3

Zamíchejte a zakryjte. Vařte, dokud dýně nezměkne, tak 10 minut. Jakmile je měkká, rozmixujte dýni v mixéru společně s mlékem a solí dle chuti.

4

Mezitím v rendlíčku na středním plameni orestujte slaninu dokřupava. Jakmile je hotová, přendejte ji na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku.

5

Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte těstoviny a vařte podle návodu. Slijte, přidejte dýňovou omáčku, promíchejte a zasypejte křupavou slaninou.

Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou 2 Foto: Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou; foto: joyfulhealthyeats.com

Videa

reklama

reklama