Krémové rizoto s uzenou makrelou a hráškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Krémové rizoto s uzenou makrelou a hráškem Foto:
Krémové rizoto s uzenou makrelou a hráškem
Foto: Cooking with Šůša / Papei

Uzená makrela je oblíbená jako pochoutka s chlebem, často z ní také připravujeme skvělé pomazánky, ale její chuťově výrazné maso můžete využít i v teplé kuchyni!

Suroviny
kulatozrnná rýže Arborio 150 g
maso z uzené makrely (Papei) 100 g
šalotka 1 ks
zeleninový vývar 450 ml
máslo 70 g
bílé víno 100 ml
mražený hrášek
strouhaný parmazán
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypte rýži a nechte ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijte bílým vínem, nechte ho odpařit a po troškách přilévejte horký vývar. Rýži vařte tak dlouho, dokud není tzv. "na skus".

2

Uhaste plamen a v rizotu nechte rozpustit kousek másla. Nakonec vmíchejte maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmazán, pepř a podle chuti dosolte. Na talíři rizoto posypejte nastrouhanou citronovou kůrou a můžete podávat.

Videa

reklama

reklama