Krémové ořechové „pesto“

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krémové ořechové „pesto“ Foto:
Krémové ořechové „pesto“
Foto: isifa.com

Základem této krémové omáčky jsou vlašské ořechy. Připravte si ji k večeři , jednoduše ji přelijte přes koupené ravioli. Aby byla omáčka ještě zdravější, můžete nahradit créme fraîche polovinou hrnku řeckého jogurtu a polovinou hrnku smetany.

Suroviny
česnek, oloupaný a nahrubo nasekaný 2 stroužky
vlašské ořechy 100 g
hladkolistá petržel 2 hrnky
sýr ricotta 140 g
vločková mořská sůl (maldon) 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
ravioli s ricottoou a špenátem 500 g
Postup
1

Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná hmota.

2

Dejte vodu do velkého hrnce a uveďte ji do varu. Vařte ravioli podle návodu na obalu. Slijte je, až budou uvařené, nechte je okapat a vraťte zpátky do hrnce.

3

Přidejte do hrnce omáčku a dobře promíchejte, aby se všechny kousky těstovin dobře obalily. Teplota těstovin by měla být dostatečná, aby se dobře obalovaly, ale při příliš husté omáčce je možné vše trochu prohřát.

4

Podávejte hned se solí a pepřem na dochucení a čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Videa

reklama

reklama