Krémové kuře s pórkem a žampiony

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–6
Krémové kuře s pórkem a žampiony Foto:
Krémové kuře s pórkem a žampiony
Foto: All

K přípravě tohoto jídla stačí jediná pánev, jen několik ingrediencí a 30 minut vašeho času. Velmi rychlý recept, díky kterému z kuřecích prsíček vykouzlíte velmi chutnou večeři.

Suroviny
kuřecí prsa bez kosti a bez kůže 3 ks
sůl, čerstvě namletý černý pepř
olivový olej 1 lžíce
máslo 3 lžíce
hnědé žampiony, očištěné a nakrájené na plátky 230 g (cca 16–18 ks)
pórek nakrájený na kolečka 3 stonky
bílé víno 1/3 hrnku
smetana 1 hrnek
Postup
1

Nejdřív si připravte kuřecí prsa: všechny kousky podélně rozřízněte a udělejte z nich šest tenčích plátků. Odblaňte a dochuťte všechny kousky z obou stran solí a pepřem.

2

Na větší pánvi rozehřejte 1/2 lžíce másla a 1/2 lžíce olivového oleje. Jakmile se máslo rozpustí, vložte do pánve tři kuřecí plátky. Pečte 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou plátky krásně zlatavé a dostatečně propečené.

3

Přendejte na talíř a zakryjte alobalem, aby plátky nevychladly. Pánev vytřete papírovou utěrkou a přidejte 1/2 lžíci másla a zbylý olivový olej. Proces opakujte a hotové plátky poté přidejte k první várce.

4

Znovu vytřete pánev a na středním plameni rozpusťte 1 lžíci másla. Přidejte žampiony, pórek, špetku soli a restujte asi 5 minut, dokud žampiony nezměknou.

5

Přilijte víno a povařte 2 minuty. Dále přilijte smetanu, zvyšte plamen a vařte cca 5 minut, dokud omáčka nezhoustne a lehce se nezredukuje.

6

Vmíchejte poslední lžíci másla a dochuťte. Kuře naservírujte na talíř, zalijte hotovou omáčkou a podávejte s rýží nebo těstovinami.

Krémové kuře s pórkem a žampiony 2 Foto: Krémové kuře s pórkem a žampiony; foto: foodiecrush.com

Videa

reklama

reklama