Krémová zeleninová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Krémová zeleninová polévka Foto:
Krémová zeleninová polévka
Foto: Knorr

Krémové zeleninové polévky jsou vděčné a ocení je i děti, do kterých tak možná dostanete i zeleninu, kterou jinak moc nemusí. Tato polévka získá výjimečnou chuť díky výraznému sýru a nezvyklé ingredienci - černému pivu.

Suroviny
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 2 kalíšky
cibule 1 ks
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 2 stonky
bílá řepa 100 g
brambory 2 ks
zakysaná smetana 18% 200 ml
sýr s vyšším obsahem tuku (gruyère, gouda, čedar) 300 g
černé pivo typu porter 100 ml
česnek 2 stroužky
čerstvý tymián, posekaný 1 lžíce
Postup
1

Rozpusťte Knorr Bohatý bujón Kuřecí v jednom litru vroucí vody.

2

Veškerou zeleninu oloupejte, umyjte a nakrájejte na malé kostičky. Následně ji osmažte ve velkém hrnci na olivovém oleji, poprašte moukou a přidejte 1,5 litru vody. Polévku přiveďte k varu a vařte cca 40 minut, dokud veškerá zelenina nebude měkká.

3

Poté k polévce přidejte bujón a sýr. Za stálého míchaní dosáhněte toho, aby sýr byl v polévce ve formě hrudek.

4

Přidejte pivo, česnek a tymián. Do polévky vlijte smetanu a vařte ještě cca 5 minut.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama