Krémová tomatová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Krémová tomatová polévka Foto:
Krémová tomatová polévka
Foto: archiv Mutti

Zapomeňte na mdlou chuť tomatové polévky ze školní jídelny. Přetvořte ji v kulinářský požitek, na který žádný z vašich hostů jen tak nezapomene. Prozradíme vám tajný italský recept, jak toho docílit.

Další výborné recepty z konzervovaných rajčat a pyré najdete ve speciálu:

Suroviny
Rajčatová passata Mutti 600 g
čerstvá bazalka 10 lístků
cukr 1 lžíce
smetana 70 ml
parmazán 200 g
nakrájená cibule 150 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

V kastrolu na olivovém oleji osmahněte cibuli s bobkovými listy. Přidejte Rajčatovou passatu Mutti a nakrájené listy bazalky. Vařte po dobu 10 minut na mírném plameni.

2

Vyjměte bobkové listy a polévku rozmixujte pomocí ponorného mixeru. Pro krémovější konzistenci můžete propasírovat přes jemné síto.

3

Mírně ohřejte čerstvou smetanu a přidejte do polévky. Dochuťte solí a pepřem.

4

Podávejte s opečenými krutony a strouhaným parmazánem.

PRIMA TIP: Rajčatová passata Mutti plná chuti

Vytáhněte pojem rajčatová passata ze škatulky fádních náhražek. Rajčatová passata Mutti je jiná. Značka Mutti zastává pozici jedničky ve výrobcích z rajčat. S nejvyšší pečlivostí vybírá jednotlivé ingredience, aby zajistila svým zákazníkům kvalitní produkty od ověřených italských dodavatelů. Díky tomu nabízí produkty, které chutnají jako čerstvě nasbíraná rajčata.

Načerpejte další inspiraci v následujícím videreceptu:

Zapečené těstoviny s italskou klobásou a mandlemi s rajčaty (Pasta al forno)

Výrobky značky Mutti najdete v řetězcích Globus, Tesco, Billa a také na Rohlík.cz

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama