Krémová polévka s lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krémová polévka s lososem Foto:
Krémová polévka s lososem
Foto: isifa.com

Zejména v zimních měsících dokážeme ocenit hutné krémové polévky. Vyzkoušejte tentokrát třeba tuhle – s lososem a pancettou.

Suroviny
máslo 2 lžíce
pancetta 100 g
pórek 2 ks
mouka 2 lžíce
brambory 4 ks
rybí vývar 1,2 l
lehce zauzený losos (nebo lososový pstruh) 400 g
šlehačka 1 hrnek
citronová šťáva z 1/2 citronu
mořská sůl
černý pepř
nasekané bylinky na ozdobení
měkké rohlíky k podávání
Postup
1

Rozehřejte velký a hluboký hrnec, přidejte máslo a nakrájenou pancettu na něm opečte, aby byla dozlatova a křupavá. Odlijte trochu přebývajícího tuku.

2

Přisypte nakrájený pórek a restujte další 2–3 minuty, až bude průhledný. Přidejte mouku a míchejte další minutu.

3

Přisypte brambory, oloupané a nakrájené, a nalijte vývar a na mírném ohni vařte asi 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké. Potom přidejte rybu a šlehačku a na velmi nízkém plameni vařte 2–3 minuty nebo dokud nebude ryba uvařená. Vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

Krémová polévka s lososem Foto:

Krémová polévka s lososem                                                                               Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama