Krémová mrkvová polévka s pomerančem

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Krémová mrkvová polévka s pomerančem Foto:
Krémová mrkvová polévka s pomerančem
Foto: Knorr

Pokud patříte mezi milovníky krémových polévek, určitě vyzkoušejte tuto variantu z mrkve. Fantastickou chuť jí dodá kombinace šťávy z pomeranče a citronu, se sladkostí medu. A exotické koření vás okouzlí nejen chutí, ale především neodolatelnou vůní.

Suroviny
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 2 kalíšky
mrkev 4 ks
cibule 2 ks
brambory 2 ks
čerstvá chilli paprička, nasekaná najemno 1 ks
špetka mleté skořice
kari koření 1 lžička
2 ks kardamonu nebo špetka mletého kardamonu
špetka mletého hřebíčku
pomerančová šťáva 200 ml
čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu
med 2 lžíce
Postup
1

Mrkev a brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Zeleninu osmažte v hrnci na rozehřátém oleji, přidejte koření (kari, chilli papričku, skořici, hřebíček a kardamon). Vše chvíli smažte a poté zalijte 1,5 litrem vody. Polévku vařte cca 40 minut, dokud zelenina nebude úplně rozvařená.

2

Poté přidejte šťávu z pomeranče a citronu. Přidejte také 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Následně polévku důkladně rozmixujte na jednotnou hmotu.

3

Dochuťte medem, a pokud je potřeba, také špetkou soli. Podávejte pokapané zakysanou smetanou.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama