Krém z pečené dýně a kokosového mléka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Krém z pečené dýně a kokosového mléka Foto:
Krém z pečené dýně a kokosového mléka
Foto: Hermína / Prima

Dýňová polévka už se v našich končinách zabydlela. A není divu, její chuť perfektně ladí s podzimem. Pokud ji připravíte z pečené dýně, její chuť bude ještě intenzivnější.

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule, pokrájená 1 ks
česnek na plátky 2 stroužky
mletý koriandr 2 lžičky
čerstvý zázvor, oloupaný a nastrouhaný 1cm špalíček
větší dýně Hokkaido, předem upečená v troubě 1/2 ks
čerstvý koriandr 1 hrst
zeleninový vývar 1 litr
kokosové mléko 400 ml
Postup
1

V kastrůlku na olivovém oleji zpěňte cibulku a česnek. Když jsou průsvitné, přidejte mletý koriandr a ještě minutku pečte, aby se rozvoněly.

2

Na tento základ nalijte vývar, přidejte zázvor, upečenou dýni pokrájejte na větší kusy a vložte do vývaru, přiveďte k varu. Vařící polévku podle chuti osolte, opepřete, vmíchejte polovinu kokosového mléka a rozmixujte dohladka.

3

Zbytek kokosového mléka přidejte do polévky až na talířích – nalijte ji do středu každé polévky a jen lehce promíchněte, aby vznikla mramorová kresba. Hojně posypte lístky koriandru.

Videa

reklama

reklama

\n