Křehký koláč s ricottou

Doba přípravy:
Křehký koláč s ricottou Foto:
Křehký koláč s ricottou
Foto: Kitchen and the City

Mnoho ovocných koláčů je skvělou volbou pro dezert, jelikož se připravují snadno a výsledný efekt je bombastický! :)

Článek

Zahradní koláč Foto:

Nejlepší ovocné koláče od českých foodblogerů

I naši spolupracující čeští foodblogeři si libují v koláčích. Dnes pro vás máme výběr těch ovocných, které rozhodně stojí za vyzkoušení :)
Suroviny
pomleté mandle 150 g
povolené máslo 100 g
cukr 100 g
kakao 3 lžíce
vanilková semínka
prášek do pečiva 1 lžička
vejce 1 ks
Náplň:
ricotta 500 g
vejce 3 ks
moučkový cukr 3 lžíce
mléko 5 lžic
vanilková semínka
ovoce podle chuti
Postup
1

Korpus: Kromě vejce vše smíchejte dohromady a nakonec přidejte vejce a vypracujte těsto, které po částech vkládejte do formy a rukama vytvarujte.

2

Dejte péct do předem vyhřáté formy na 180 °C na 15 minut.

3

Náplň: Smíchejte ricottu, mascarpone, cukr, vanilku, mléko a postupně přidávejte po vejci a zapracujte do směsi.

4

Na poloupečený korpus nalijte půlku náplně, posypte ovocem a zalijte zbývající náplní.

5

Pečte přibližně 40 minut na 180 °C. Koláč nechte vychladit a podávejte druhý den.

Křehký koláč s ricottou 2 Foto: Křehký koláč s ricottou; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama