Křehký koláč s hroznovým vínem

Doba přípravy:
Křehký koláč s hroznovým vínem Foto:
Křehký koláč s hroznovým vínem
Foto: Kitchen and the City

Tento koláč si zamilujete na první dobrou! Především ti z vás, kteří milují hroznové víno.

Suroviny
Korpus:
změklé máslo 60 g
mleté mandle 2 lžíce
zrníčka z 1/2 vanilkového lusku
Náplň:
tmavě modré hroznové víno bez pecek 500 g
citronová šťáva 2 lžíce
kukuřičný škrob (maizena) 2 lžíce
voda 3 lžíce
kůra z 1/2 bio citronu + 1 lžíce hnědého cukru
Postup
1

Vyšlehejte máslo, 24 g cukru a zrníčka z lusku. Po částech přidejte suché ingredience a nakonec žloutek. Hotové těsto dejte do lednice na půl hodiny.

2

Těsto vyválejte a vložte do formy (pořiďte si s vyndavacím dnem, je super), zakryjte pečicím papírem a zasypte fazolemi.

3

Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 16 minut, poté vyndejte papír s fazolemi a dopečte dalších 12 minut. Nechte vychladit na mřížce.

4

Otrhejte víno a kuličky rozmixujte. Vzniklou směs nalijte do hrnce, přidejte citronovou šťávu a přiveďte k varu. Maizenu rozmíchejte ve vodě a za stálého míchání vlijte ke směsi a povařte do zhoustnutí. Nalijte na korpus a dejte vychladit.

5

Kůru z citronu a cukr zalijte vařící vodou a nechte alespoň dvě hodiny louhovat. Sceďte a ozdobte koláč.

Křehký koláč s hroznovým vínem 2 Foto: Křehký koláč s hroznovým vínem; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama