Křehké sušenky s fíkovým chutney

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Křehké sušenky s fíkovým chutney  Foto:
Křehké sušenky s fíkovým chutney
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Vyzkoušejte báječné křehké sušenky s vůní vanilky a pomeranče. Kuchař Martin Kincl je servíruje s výrazným fíkovým chutney, které jim dodá orientální šmrnc.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
máslo nebo hera 150 g
hnědý cukr 300 g
sůl 3 g
vejce 2 ks
pomerančová kůra 1 lžička
fíky 100 g
vanilkový lusk 1 ks
med 2 lžíce
pomerančový likér 1 lžíce
cukr moučka 1 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
Postup
1

Do mascarpone vmíchejte zrníčka z vanilkového lusku, pomerančový likér, vanilkový cukr a nechte v lednici zatuhnout.

2

Do kastrůlku vymačkejte pomerančovou kůru, přidejte zbylý vanilkový lusk již bez zrníček, nasekané fíky, trochu pomerančového likéru, šťávu z jednoho pomeranče a dvě lžíce medu. Nechte povařit, až vznikne hustší sirup.

3

Sušenky připravte smícháním másla, hnědého cukru, soli, vajec, hladké mouky a kypřicího prášku. Následně tvarujte na plechu s pečicím papírem kolečka o průměru cca 5 cm a výšce 2–3 mm. Pečte v rozpálené troubě na 180 °C 10 minut.

4

Hotové sušenky zdobte fíkovým chutney a vychlazeným mascarpone.

Křehké sušenky s fíkovým chutney  Foto: Křehké sušenky s fíkovým chutney; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

V šesté  epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Veroniky Žilkové a Agáty Prachařové. S diváky se podělily o oblíbené slané pohoštění – bramborovou a špenátovou pizzu s vejci a párky v listovém těstě. A nechybí ani křehké cukroví – sádlovky, kterému doma říkají Mužská věrnost.

Pečeme podle hvězd - 6.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 6.díl; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Videa

reklama

reklama