Křehké sušenky s čajem matcha

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 plech
Křehké sušenky s čajem matcha  Foto:
Křehké sušenky s čajem matcha
Foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Okouzlující barvu a jemnou chuť docílíte u těchto křehkých sušenek přídavkem práškového zeleného japonského čaje matcha.

DALŠÍ ORIGINÁLNÍ SLADKÉ RECEPTY NAJDETE V KNIZE MOJE SLADKÁ KUCHAŘKA:

Článek

Moje sladká kuchařka  Foto:

Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!

Právě vyšla první kniha z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss...
Suroviny
máslo pokojové teploty 100 g (7 lžic)
cukr moučka, prosátý 100 g (6 lžic)
žloutek pokojové teploty 1 ks
hladká mouka 3/4 hrnku
sůl 1/2 lžičky
mleté mandle 100 g (6 lžic)
práškový zelený čaj matcha 2 lžičky
krystalový cukr a jemná vločková sůl
Postup
1

Nejlépe v robotu utřete pádlovým nástavcem máslo s moučkovým cukrem do světlé nadýchané pěny. Přidejte žloutek a zatřete ho.

2

Prosejte mouku, sůl, mandle a čaj matcha do středně velké misky, aby ve směsi nebyly hrudky. Vsypte naráz do robotu a promíchejte s máslovou směsí, aby vznikla hrouda těsta.

3

Těsto vyklopte na kus fólie a její pomocí vytvarujte do válečku o průměru asi 5 cm. Pevně zabalte do fólie a dejte nejméně na 40 minut na mrazák. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

4

Váleček těsta rozbalte a obalte ho v cukru nebo odkrojte polovinu a jen tu obalte v cukru. Velmi ostrým nožem krájejte z těsta plátky a klaďte je na plech. Pečte asi 9 minut, až zezlátnou. Nechte je vychladnout na mřížce a ty neobalené v cukru lehce poprašte vločkovou solí – senzačně zvýrazní a odpíchne jejich chuť.

Křehké sušenky s čajem matcha  Foto: Křehké sušenky s čajem matcha; foto: Johana Pošová/Moje sladká kuchařka

Videa

reklama

reklama