Křehké cukroví s mandlovými lupínky

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 plech
Křehké cukroví s mandlovými lupínky Foto:
Křehké cukroví s mandlovými lupínky
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Jednoduché těsto, které se rozplývá na jazyku, a navrch svěží poleva – tohle cukroví je prudce návykové!

Suroviny
vejce, žloutky a bílky oddělené 5 ks
vanilkový extrakt
meruňková zavařenina na spojení
Poleva:
Zdobení:
mandlové lupínky
případně cukrářské zdobení
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, pak opatrně vmíchejte žloutky rozmíchané ve smetaně, cukr a vanilku. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem. Vložte do trouby a pečte asi 8 minut, až těsto zezlátne.

2

Z těsta vykrajujte oválky (nebo jiné tvary) a vždy po dvou spojujte pomocí nahřáté, sítkem protřené zavařeniny.

3

Na polevu utřete prosátý cukr s citronovou šťávou, až vznikne hustá bílá směs. Potřete jí spojené oválky a ozdobte je mandlovými lupínky, případně dalším zdobením.

Videa

reklama

reklama