Králík s olivovou tapenadou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Králík s olivovou tapenadou	 Foto:
Králík s olivovou tapenadou
Foto: Olivová kuchařka

Králík má v české kuchyni dlouhou tradici. Není to však jediná kuchyně, kde se králík připravuje. Vyzkoušejte třeba verzi inspirovanou Itálií, olivová tapenada maso skvěle dochutí, pečení v alobalu uchová šťavnatost.

Suroviny
králičí stehna 4 ks
tapenada z černých oliv 100 g
čerstvý rozmarýn
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
alobal
Postup
1

Troubu předehřejte na 250 °C. Do masitější části stehen udělejte zářezy. Každé stehno potřete tapenadou a důkladně ji v masírujte do zářezů.

2

Připravte si 4 větší kusy alobalu. Rajče nakrájejte na 4 plátky a doprostřed každého alobalu položte plátek rajčete. Na něj položte stehno a zalijte lžící oleje. Osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem.

3

Balíčky důkladně uzavřte a vložte do horní části trouby. Po 15 minutách troubu vypněte a balíčky nechte v troubě ještě 5 minut dojít.

Prima tip: Servírujte s těstovinami nebo zelenými fazolkami a bílým chlebem.

Olivová kuchařka

Olivová kuchařka

Snažíte se používat olivový olej, protože víte, že je zdravý, ale tápete, který je ten pravý? Chybí vám srozumitelné informace a dobré rady? Anebo prostě jen rádi experimentujete v kuchyni?

Olivy a olivové oleje nabízejí nepřeberné možnosti využití. V Olivové kuchařce najdete mnoho receptů, praktických informací a především rady a tipy, jak jejich potenciálu co nejefektivněji využít. Recepty využívají kvalitních ingrediencí – např. kozí a ovčí sýr, bylinky, zeleninu. Důraz je kladen na to, aby suroviny byly dostupné na českém trhu. Recepty mají spočítanou energetickou hodnotu a obsah cholesterolu.

Kromě olivových receptů najdete i užitečné informace o tom, jak se dá používáním olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním i kosmetickým potížím či jak jej využít v domácnosti.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press a seženete jí v knihkupectvích za 249 Kč.

Videa

reklama

reklama