Králík po myslivecku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Králík po myslivecku Foto:
Králík po myslivecku
Foto: S vášní pro jídlo

Je to ideální jídlo, u kterého nemusíte stát u plotny. Vše postupně naskládáte do hrnce, pomalu dusíte a už se moc nestaráte.

No a až budete mít napečeno, hotového králíka naservírujete jako Italové spolu s bílou bagetou, která pomůže nasát vynikající omáčku, zasedněte všichni okolo jedné velké mísy okolo stolu a užívejte si. Jde o klasický italský recept, kde můžete použít jak králíka, tak i kuře. Žádná velká práce a famózní výsledek.

Suroviny
nohy z králíka 4 ks
česnek 1 stroužek
rozmarýn 1 snítka
konzerva sekaných rajčat 400 g
černé olivy 1 hrst
sůl
chilli 1 špetka
Postup
1

Králíka lehce obalte v mouce a na olivovém oleji ho v těžkém litinovém hrnci opečte ze všech stran dozlatova. Pak přidejte nasekaný česnek a vše promíchejte.

2

Ke králíkovi přidejte bobkový list, nasekaný rozmarýn, rajčata, olivy, trochu soli a chilli. Králíka ještě podlijte trochou vody a pomalu ho duste na plotně přikrytého asi 1,5 hodiny doměkka.

3

Hrnec pak odklopte a nechte omáčku zredukovat, aby zhoustla. Hotový králík by měl odpadat od kosti a omáčky by mělo být poloviční množství tekutiny než na začátku.

Králík po myslivecku Foto:

Králík po myslivecku Foto:

Králík po myslivecku                                                                                Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

Videa

reklama

reklama