Králičí stehna na dijonské hořčici

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Králičí stehna na dijonské hořčici  Foto:
Králičí stehna na dijonské hořčici
Foto: Hermína / Prima

Není to zrovna česká klasika, ale králík je oblíbené maso i v jiných koutech Evropy a tato úprava pochází z gastronomicky vyspělé Francie. Kombinace jemného masa s omáčkou z výrazné hořčice se smetanou je prostě neodolatelná.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 7. dílu s tématem KRÁLÍK najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
králičí stehna 2 ks
řapíkatý celer
mrkev
šalotka
pórek
česnek 1 stroužek
bílé víno 2 dl
dijonská hořčice
rostlinný olej
sůl
čerstvě namletý pepř
rozmarýn
Postup
1

Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme najemno). Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do ¾. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit doměkka, cca 45 minut.

2

Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát.

3

Servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv.

Teď vaří šéf! Foto:

Králičí stehna na dijonské hořčici  Foto:

Králičí stehna na dijonské hořčici                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama