Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle Foto:
Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle
Foto: Karolína domácí kuchařka

Můžete si dát práci s okrajováním králíka, ale klidně ušetřete čas tím, že si koupíte již porcované králičí filety. K soté popíjejte sušší chardonnay nebo rulandské bílé a použijte ho i na vaření.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
olivový olej 3 lžíce
šalotka 4 ks
česnek 4 stroužky
králičí maso 400 g
sůl
francouzská hořčice 2 lžíce
bílé suché víno 200 ml
několik snítek čerstvého tymiánu
tmavé olivy 20 ks
sušená rajčata v oleji 5 ks
smetana ke šlehání 3–4 lžíce
hladkolistá petrželka
tagliatelle 4 porce
Tagliatelle:
hladká mouka 00 200 g
vejce XL 3 ks
olivový olej 1 lžička
voda dle potřeby
máslo nebo olivový olej 1 lžíce
Postup
1

V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpalte olivový olej a na středním ohni na něm osmahněte šalotku a česnek do sklovata. Přidejte maso nakrájené na nudličky a opékejte a míchejte, aby se opeklo pěkně ze všech stran. Osolte, opepřete, vmíchete hořčici a ještě chvíli opékejte a míchejte. Zalijte vínem, odmíchejte ode dna všechny přípečky, přidejte tymián a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte 10 minut probublávat. Přidejte olivy, okapaná a nakrájená rajčata a duste dalších 10 minut, ke konci vmíchejte i smetanu. Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu nebo je připravte podle následujícího receptu na domácí těstoviny. Uvařené tagliatelle rozdělte na talíře a podávejte s králičím soté a posypte lehce petrželkou.

2

Tagliatelle: obě mouky smíchejte a utvořte v mouce důlek. Do důlku vyklepněte vejce, přidejte lžičku oleje vidličkou promíchejte vejce s moukou. Potom pokračujte rukama, je-li třeba, přidejte postupně trošku vody a vypracujte hladké pružné a pevné těsto. Zabalte ho do fólie nebo přikryjte vlhkou čistou utěrkou a nechte půl hodiny odpočinout. Těsto rozkrájejte na plátky a každý plátek vyválejte na pomoučeném vále na co nejtenčí placku. Poprašte ji moukou, srolujte jako roládu a nakrájejte na plátky široké tak, jak chcete široké nudle, ideálně 0,50,7 cm těstoviny se ještě navaří, maximálně 1 cm. Vzniklé šneky poprašte moukou, aby se nelepily, načechrejte do hnízd a vložte je do vroucí osolené vody a jakmile začne voda vařit, opatrně zamíchejte. Vařte 3–4 minuty, sceďte, promíchejte s máslem nebo olejem a podávejte.

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle Foto:

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem & čerstvé tagliatelle, foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama