Králičí roláda

Počet porcí: 4
Králičí roláda Foto:
Králičí roláda
Foto: Hermína / Prima

Teď vaří šéf! a téma KRÁLÍK. Tentokrát si pro vás Zdeněk připravil králičí roládu se slaninou doplněnou o brambory a spoustu zeleniny.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 7. dílu s tématem KRÁLÍK najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
králičí pupek
králičí odřezky
mrkev
cibule
pórek
rajče
brambory
žampiony
sůl
petrželka
tymián
rozmarýn
Postup
1

Z namletých zbytků králičího masa připravte fáš. Maso osolte a opepřete, můžete přidat také kousek králičích jater nakrájených na malé kousky. Zalijte kapkou smetany a promíchejte, přidejte nasekanou petrželku a tymián.

2

Na prkýnko položte potravinovou fólii, na kterou rozložte plátky slaniny. Doprostřed položte králičí pupek, navrch rozetřete masovou fáš a roládu do fólie celou zabalte, utáhněte kraje, pro jistotu zabalte ještě do alobalu a vložte do pekáče. Kolem nasypte nakrájenou zeleninu – mrkev, cibuli, pórek, rajče, trochu žampionů a pár brambor. Hojně zasypte nasekanou petrželkou, tymiánem, rozmarýnem a bazalkou, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Dejte do trouby rozpálené na 160 °C asi hodinu péct.

Králičí roláda Foto:

Králičí roláda Foto:

Králičí roláda                                                                                                         Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama