Králičí nudličky na rozmarýnu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Králičí nudličky na rozmarýnu Foto:
Králičí nudličky na rozmarýnu
Foto: Gurmet

Králík má v české kuchyni velkou tradici, ať už se smetanovými omáčkami, nebo pečený na česneku. Zkuste ho tentokrát uvařit na italský způsob. Odmění se vám sytou letní chutí, která potěší i překvapí.

Suroviny
králičí maso 400 g
olivový olej 3 lžíce
česnek 2 stroužky
feferonka 1 ks
čerstvý rozmarýn 1 snítka
suché bílé víno 100 ml
větší rajčata 4 ks
hladkolistá petrželka
bílé pečivo k podávání
sůl
Postup
1

Maso z králičích prsou nakrájené na nudličky osmahněte na velké pánvi na oleji společně s česnekem nakrájeným na plátky. Osolte, přidejte feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky, přisypte rozmarýnové lístky, podlijte vínem a nechte ho vyvařit.

2

Přidejte rajčata nakrájená na kousky a asi 20 minut zahryté pomalu duste pěkně dohusta. Pokud to bude nutné, podlijte horkou vodou. Ozdobte nasekanou petrželkou.

3

Jídlo, které je populární na italském ostrově Ischia, podávejte s bílým pečivem, nejlépe italskou ciabattou, a k tomu popíjejte bílé víno.

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření!

Gurmet - září 2013Zářijový Gurmet přináší krásné recepty na zužitkování podzimní úrody, ať už jsou to hrušky nebo ostružiny, reportáž z moštování jablek včetně skvělého receptu, v němž využijete čerstvý mošt, i nápady, jak zapojit děti do přípravy lehké pomazánky, kterou doprovází i návod na výrobu bezvadného obalu na svačinu.

Perfektní domácí rajčata můžete zkusit v řadě zajímavých jídel, za regionální kuchyní se podíváte na rázovité Valašsko i do stejně osobitého Jižního Tyrolska. Najdete tu řadu tipů, kam zajít na jídlo nebo co si pořídit do kuchyňské knihovničky, oblíbené recepty na každý všední den i na elegantní nedělní oběd.

Přípravou dvou jídel vás provedou profesionálové – Lukáš Hlaváček z michelinského Alcronu vaří klasické telecí ragú s knedlíkem, Tomáš Kalina z novátorské restaurace Noodles exotickou thajskou specialitu. Redakce si popovídala také s hostujícím australským šéfkuchařem Shannonem Bennettem. Půvabný "recept s příběhem" na pikantní kuřátko přidala i Halina Pawlowská.

Zářijový Gurmet je opět od první do poslední stránky plný skvělých receptů, nápadů, tipů a krásných fotek!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet jen za 299 Kč a získejte krásný dárek ZDARMA! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama