Kovbojské hamburgery se slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kovbojské hamburgery se slaninou Foto:
Kovbojské hamburgery se slaninou
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Hamburger je hamburger a ten domácí je ještě mnohem víc. Bezvadné jídlo do ruky, a v tomhle případě i senzačně šťavnaté, voňavé, pikantní. Žádné vysušené placky, kdepak!

Suroviny
mleté hovězí 500 g
bílá cibule 1/2 ks
podmáslí 2 hrnky
hladká mouka 1/2 hrnku
sůl 1/2 lžičky
granulovaný česnek 1/2 lžičky
paprika 1/4 lžičky
chilli koření 1/4 lžičky
hotová barbecue omáčka několik lžic
majonéza několik lžic
avokádo nakrájené na plátky 1 ks
slanina, vyškvařená 8 plátků
hamburgerové žemle 4 ks
případně listy salátu a plátky sýra
Postup
1

Cibuli nakrájejte na co nejtenčí plátky. Dejte je do ploché misky a zalijte podmáslím, promíchejte je a nechte asi 10 minut sáknout (mezitím si můžete připravit avokádo a vyškvařit slaninu!)

2

V misce promíchejte mouku, sůl, česnek, papriku a chilli. Plátky cibule namáčejte v této směsi a pak je smažte v rozpáleném oleji 30 až 40 vteřin z každé strany. Nechte je na kuchyňském papíru, aby se odsál tuk.

3

Rozehřejte gril. Z hovězího masa vytvarujte hamburgery a grilujte je z každé strany 4 až 5 minut, až budou propečené podle vaší chuti.

4

Promíchejte grilovací omáčku a majonézu a směsí potřete rozkrojené plochy žemle. Vložte hamburger, plátky avokáda, slaniny a osmaženou cibuli, případně listy salátu a sýr a ihned podávejte.

Další božské recepty pro slunné dny na zahradě najdete v aktuálním čísle Primy FRESH:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Videa

reklama

reklama