Kotlety na olivách

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kotlety na olivách Foto:
Kotlety na olivách
Foto: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie

Rychlovka k večeři? Ano! Ale můžete ji připravit i v sobotu k obědu. Můžete klidně dlouho spát, a přesto pak za pár minut uděláte dokonalé jídlo.

Suroviny
vepřové kotlety s kostí 1 kg
sůl
olivový olej 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
vavřínové větvičky (bobkový list) 2 ks
bílé víno 80 ml
vypeckované černé olivy 200 g
Postup
1

Kotlety z obou stran důkladně osolte a opepřete. Na oleji zpěňte jemně nasekanou cibuli a pak na ní kotlety opečte z obou stran. Zprudka a dozlatova.

2

Přidejte česnek pokrájený na plátky, bobkové listy a podlijte vínem. Duste, dokud kotlety nezměknou. Teprve pak přidejte do pánve pokrájené olivy. Nejlepší přílohou jsou brambory.

Kotlety na olivách Foto:

Kotlety na olivách, foto: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie

Kuchařka z ostrova

Karolina Konečná

Kuchařka z ostrova 2 Foto:

Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně.

Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spousta místních jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré.

Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii – od místních hospodyněk, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy od ryb přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti.

Koupíte v obchodní síti nebo na e-shopu www.kucharkazostrova.cz

Další recepty z této kuchařky a k tomu osobní reportáž autorky po ostrově Sardinie, včetně tipů, co jíst, co nakoupit a kam se podívat, najdete v letním čísle časopisu Prima Fresh, které je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama