Kořeněný květák po indicku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kořeněný květák po indicku  Foto:
Kořeněný květák po indicku
Foto: Johana Pošová

Tady získává květák díky exotickému koření opulentní háv a vy možnost zamilovat si jedno nejrychlejších a nejoblíbenějších jídel indické kuchyně.

Suroviny
rostlinný olej 6 lžic
čerstvý zázvor, nadrobno nakrájený velký kousek
chilli koření 2 lžičky
římský kmín 2 lžičky
mletá kurkuma 2 lžičky
květák rozdělený na růžičky 1 hlávka
čerstvý koriandr, nakrájený 1 svazek
hrst cherry rajčátek
Postup
1

Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo woku, vsypte zázvor a koření. Chvíli smažte, aby se koření rozvonělo. Snižte plamen, vmíchejte květák a trochu ho osolte. Pod pokličkou duste asi 10 minut. Pokud to není nutné, květák nepodlévejte, má zůstat spíš křupavý.

2

Na posledních pár minut přimíchejte ke květáku rajčata. Podávejte posypané koriandrem. Jako příloha se hodí rýže, chlebové placky, ale i vařené brambory.

Kořeněný květák po indicku  Foto:

Kořeněný květák po indicku, foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama