Kořeněný ananas

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kořeněný ananas  Foto:
Kořeněný ananas
Foto: Marek Bartoš / Grilování

Překvapivě lahodné je grilované ovoce. Cukry v něm nad plameny zkaramelizují a chuť se mnohonásobně zvýrazní. Kromě nedostižného ananasu můžete grilovat třeba broskve, meloun nebo jahody.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
zralý čerstvý ananas 1 ks
špetka nastrouhané limetové kůry
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
rozpuštěné máslo 150 g
Postup
1

Odkrojte horní část ananasu a pak okrájejte kůru. Ananas rozkrojte na 8 až 10 plátků a opatrně z nich vykrojte tuhý střed.

2

V misce promíchejte cukr s limetovou kůrou, skořicí a hřebíčkem. Gril rozehřejte na 230–320 °C. Rošt potřete olejem.

3

Plátky ananasu potřete rozpuštěným máslem a oválejte je v okořeněném cukru. Přebytek cukru oklepejte, plátky rozložte na gril a opékejte do zlatohněda, asi 4 až 6 minut z každé strany. Obracejte je kleštěmi. Hotové přesuňte na talíř a podávejte.

Kořeněný ananas  Foto:

Kořeněný ananas, foto: Marek Bartoš / Grilování

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama